Klubmodul henter siden
Stimulering af familiehunden
Der er desværre ikke flere ledige pladser
Der er plads på ventelisten. Du kan tilmelde dig, når du er logget ind

 

KURSUS NR. 2023-08

 

Aktivering og stimulering af familiehunden

med Annalouise Twit Kjær

 

Kursusindhold:

 

Hvordan holder man familiehundeejere engagerede i træning med deres hunde og sikrer sig, at de samtidig holder deres lydighed ved lige? Det kan godt være svært at holde på familiehundeejerne eller blive ved med at komme op med nye ting at træne med dem, som de ikke hurtigt vil kede sig over. Ofte, så bliver det udelukkende tricks, hvor man glemmer den almene lydighed, og ellers bliver det et mini konkurrence-lydighedshold, hvor hundeejerne hurtigt mister gejsten.

Der er i virkeligheden rigtig mange ting, som man kan lave med familiehunde, som både er sjove og meningsfulde! Det er vigtigt at holde den almene lydighed ved lige for vores familiehunde, og hvis det gøres rigtigt, så kan man også give dem en sjovere introduktion ind til DCH’s lydighedsprogrammer eller andre konkurrence hold, så de på sigt måske får lyst at melde sig på disse mere avancerede og ambitiøse hold. 

Anna Louise, som tog sin første instruktøruddannelse i 2012 som 14-årig, ved om nogen, hvordan almen lydighed kan være kedeligt, hvis man ikke har ambitioner om konkurrencer. Derfor begyndte hun at specialisere sig i tricks og dog parkour. Sidenhen har hun taget utallige nye kurser og uddannelser indenfor hundeverdenen hvert år, og hun har nu udviklet en sjov måde at lave almen lydighed på. Ved at kombinere tricks fra dog dancing, dog parkour, og nogle sjove lege, så kan man nemt opbygge vigtige lydighedsfærdigheder i sin hund og hurtigt blive god nok til at konkurrere på højt plan også. Disse sjove metoder, som er baseret på både videnskab og leg, holder ejerne mere engagerede i træningen og garanterer også smil på læben hver eneste træningsgang. Hvis ejeren kan se, at hunden synes, at øvelserne er nemme og sjove, så synes ejeren også, at træningen er sjovere! Dette er vejen frem, hvis vi holde noget mere på vores familiehunde og eventuelt på sigt have dem til at tilmelde sig vores mere konkurrence-prægede hold.

På denne workshop vil der være både teori og praksis. Tag derfor en notesblok med, så du kan tage en masse noter i løbet af weekenden. Der er også mulighed for at have hund med på denne workshop, så man kan få lidt ’’hands-on’’ erfaring med de forskellige nye øvelser. Der vil være et max antal af 10 hunde i løbet af denne weekend. Der er ingen krav til, hvad hundene skal kunne på forhånd, da vi heller ikke kan forvente, at familiehunde på vores hold kan noget særligt. Hvis der skulle være nogle hunde i løbet af weekenden, som enten ikke kan indkald eller gå pænt i snor, så ville dette også virke godt som fede eksempler af, hvad de nye øvelser kan gøre på kort tid.

 

Tilmelding senest den 1. okotber 2023 *) NB: Deltagere, som ønsker at stille hunde til rådighed for kurset, skal sende en mail til kursus@dch-danmark.dk med en beskrivelse af hunden og dens nuværende færdigheder og niveau. Instruktøren vil udvælge de hunde, som skal bruges. 

 

Tid: 5. november 2023 kl. 09.00 – 16.00

(morgenmad fra kl. 8.30)

 

Sted: Fjelsted skovkro, Store landevej 92, 5592 Ejby

 

Pris: 750kr. incl. forplejning for lokalinstruktører

Kursusleder: Marianne Aakjær

 

Tilmelding: Kredsinstruktører tilmelder sig via www.dch-tilmeld.dk

Lokalforeningsinstruktører tilmelder sig via Klubmodul.

 Husk din trænerbog, den er adgangen til kurset.

Tilmelding senest den 1. oktober 2023

*) NB: Deltagere, som ønsker at stille hunde til rådighed for kurset, skal sende en mail til            kursus@dch-danmark.dk med en beskrivelse af hunden og dens nuværende færdigheder og niveau. Instruktøren vil udvælge de hunde, som skal deltage på kurset.

Tilmeldte
50 /50
Tilmeldingsfrist
01.10.2023
Tidspunkt
05.11.2023 kl. 08.30 - 05.11.2023 kl. 16.00
Sted
Fjeldsted Skov Hotel og Konference
Pris
750,00 kr.

Nyheder

Sponsorer