HVAD KRÆVER DET AT HAVE HUND?

 

 

 

ENIGHED i hele familien om at få hund.

Har du eller skal du i nærmeste fremtid have BØRN, er det så nu du skal have hund?

Valg af RACE og kendskab til den - f.eks. normal/unormal adfærd for racen såsom gøen, hyrde, jagt mm.

Har du TID til at opdrage, træne, lege og gå med hunden.

Har du ØKONOMIEN til foder, forsikringer, dyrlægebesøg, træning, udstyr mm.?

Har du PLADS til at hunden kan bevæge sig frit rundt og kan få en rolig plads for sig selv?

Er du TÅLMODIG kan du bygge en god relation mellem dig/familie og hunden. 

Ved du hvad hundens første PUBERTET indebærer? Når hvalpen bliver 7-9 måneder (de små racer tidligere end de store racer) indfinder den første pubertet sig. Her bliver hunden kønsmoden. Tæverne bløder i løbetid og hannerne begynder at lette ben. De kan nemt ændre adfærd i denne periode. Hormonerne drøner rundt i kroppen på dem og tidligere indlærte ting kan glemmes. Mange kastrerer og steriliserer deres hunde her, da de tror at det kan afhjælpe problemerne. 

Ved at kastrere eller sterilisere på dette tidspunkt, fjerner man både de hormoner som gør, at hunden tør udforske verdenen og dem som får knoglerne til at vokse. Mange dyrlæger siger også, at man fjerne risikoen for livmoderkræft, men de glemmer at fortælle at der er større risiko for aggression, inkontinens, ledbåndsskader og forskellige former for kræft. 

Den næste pubertet indfinder sig omkring 15-18 måneder, hvor hunden bliver fysisk moden. Dette viser sig blandt andet ved at hannerne, af nogen racer, ikke mere vil snakke med andre hanner. Man ser også ofte at tæverne bliver mere rolige. Hvis man ønsker at kastrere og sterilisere er det smart at vente til efter denne pubertet, da hunden så er færdigudviklet fysisk og psykisk.

Ønsker du HJÆLP til valg af race eller bare generelt om at få hund, er du altid velkommen til at kontakte DcH's hundeadfærdskonsulenter på dette link: https://www.dch-danmark.dk/cms/ShowContentPage.aspx?ContentPageID=33 

 

Nyheder

Sponsorer